✕ סגור 
צור קשר
תודה על ההתעניינות .

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

הסטארטאפ הישראלי שרוצה להנגיש את האינטרנט לכולם

IsraelClouds
|
July 1, 2024
alt="blogs"
Event
Events
alt="blogs"
alt="blogs"
title="Google"

 

אדם איכר, מנהל תחום פעילות ישראל ב-UserWay. קרדיט צילום: Userway

הסטארטאפ הישראלי שרוצה להנגיש את האינטרנט לכולם

יתכן שאתם קוראים את הכתבה הזו ללא כל צורך בעזר מיוחד, אך בין קהל הגולשים נמנים גם גולשים רבים שעלולים להיתקל בקשיים שיגבילו את יכולות גלישה בסיסיות. במהלך חווית הגלישה, כגון קושי בקריאת טקסט בגודל סטנדרטי. החסם העיקרי של הגולשים הוא היעדר אמצעי נגישות באתר שמתאימים את התוכן בצורה פשוטה ויעילה לפי הצורך של גולשי באתר. בדיוק בשל הצורך הזה הוקמה UserWay בשנת -2016, ומאז היא ממוקדת בהנגשת אתרי אינטרנט באמצעות תוסף מבוסס בינה מלאכותית, ומציעה גם פתרונות להנגשת מסמכים ותכנים דיגיטליים נוספים. אדם איכר, מנהל תחום פעילות ישראל ב-UserWay מספר לנו על האתגרים והפתרונות בשוק הנגישות המקוונת.

 

למה בעצם נגישות של אתרים היא חשובה?

"קודם כל, מדינות רבות כמו ארה"ב, קנדה, ישראל, ובחלק גדול ממדינות האיחוד האירופי, פועלות תחת רגולציה שמחייבת הנגשת אתרים. כך שבעלי אתרים חשופים לאפשרות של נקיטה נגדם בהליכים מנהלתיים או בתביעות משפטיות. הסיבה השנייה לצורך בהנגשת אתרים היא הפסד של הכנסות פוטנציאליות גבוהות. על פי הנתונים הידועים לנו, אנשים עם מוגבלות הם בעלי הכנסה פנויה בסך של כ- 8 טריליון דולרים בשנה, והם מהווים כ-20% מהגולשים באתרים. עסק שלא נגיש לאנשים עם מוגבלויות, מונע מעצמו הכנסה פוטנציאלית הנאמדת בסכום מצטבר שהוא גבוה מאוד. אגב, רבים טועים לחשוב שמוגבלות מתארת לקויות חמורות ובולטות, אך גם קוצר רואי, שחלק גדול מהאוכלוסיה לוקה בו, מוגדר כמוגבלות ועלול להקשות על ניווט בסיסי באתר. כך שכל שיפור ביכולת התאמת פתרונות ההנגשה למגוון הלקויות מגדיל מיידית את גודל קהל הלקוחות הפוטנציאליים של העסק."

 

איך הפתרון שלכם מסייע לזה?

"כיום תהליך הנגשה של אתר הוא תהליך ממושך שדורש התאמה של אלמנטים עיצוביים רבים. אנחנו בנינו תוסף שיודע לנתח את העמוד בעזרת בינה מלאכותית, ולהציע למבקר אפשרויות נגישות מגוונות מבלי שבעלי האתר נדרשים לבצע פעולה נוספת מלבד הזנת שורת הקוד לתוסף שלנו. כאשר הגולש בוחר באפשרות הנגישות המתאימה לו, לדוגמה, גולש בעל לקות ליקויים מוטורית הנדרש להנגשה המתבטאת באמצעות סיוע בניווט, התוסף שלנו יודע לנתח כל עמוד שבו הגולש מבקר ולהתאים מיידית את תצורת העמוד לפי הדרישות של הגולש. הייחודיות של התוסף שלנו היא היכולת לאפשר לגולש לבחור התאמה בהתאם ללקות הפרטנית, ולקבל חוויה מותאמת אישית. פעמים רבות בתהליכי הנגשה של אתרים האפשרויות של הגולשים הן מצומצמות ודלות, כל שהן מתרכזות בתחום של הנגשה ויזואלית או מוטורית בלבד, כך שהגולשים לא זוכים להנות מחוויית גלישה נוחה ומותאמת. התוסף שלנו גם תומך בלמעלה מ-50 שפות, כך שאתרים שמשרתים גולשים ממדינות שונות יכולים להציע את החוויה הנגישה בשפה שנוחה להם".

 

איזה אתגרים אתה צופה שיהיו לעסקים בעתיד בתחום הנגישות?

"אחד התחומים שאנחנו כבר מתמקדים בו, הוא התחום של מציאות מדומה. מדובר באתגר משמעותי מבחינת נגישות, מכיוון שמציאות מדומה דורשת גם תנועה, גם יכולת תזוזה במרחב, וגם יכולה להוביל לעומס חושי, ומצד שני, אין היום עדיין אחידות בכל מה שקשור לעיצוב של ממשקים נגישים בכלים של מציאות מדומה. גם אם עכשיו התחום עדיין בחיתוליו מבחינת אחוזי השימוש, הרי ברור שבסופו של דבר הטכנולוגיה תגיע לרמה שבה היא תהיה זמינה לכולם מבחינת עלות ונוחות השימוש, ואז שוב אנשים עם לקויות כלשהן, יצטרכו להתמודד עם השימוש הזה עלול להדיר אותם מחוויות כמו עבודה, בידור, מסחר אלקטרוני או משחקים. אנחנו עובדים כבר היום על מנת לפתח כלים ותבניות לתחום של מציאות מדומה, כדי שנוכל בעתיד לסייע לחברות להנגיש את התכנים הדיגיטליים שלהם גם בפלטפורמה הזאת".

 

אתם משתמשים בפלטפורמת הענן של AWS בשביל לספק את השירות. באיזה שירותים עיקריים אתם משתמשים?

"כמו חברות רבות, בחרנו לבסס את הפתרון שלנו על תשתית הענן של AWS בגלל הזמינות הגבוהה והפרישה הגלובלית. אנחנו משתמשים בעיקר בשירותים של Amazon EC2 ו-Amazon S3, לצורך הפעלת השירות העיקרי, ביחד עם שירותים כמו Amazon CloudFront ו-Amazon Route53, כדי לשפר את הזמינות באמצעות CDN ושירות ניתוב מהיר. כדי לחסוך בעלויות שרתים, חלק מהשירותים שלנו מופעלים עם Amazon Lambda בתגובה לאירועים, מה שמאפשר לשמור על זמינות גבוהה בהתאם לצורך, מבלי להחזיק שרתים פועלים ברציפות".

לחץ לכתבה המקורית

הירשם לרשימת הדיוור של IsraelClouds

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

מילון מונחיםהשירותים שלנו תנאי שימושהרשמה לניוזלטרמדיניות פרטיות