✕ סגור 
צור קשר
תודה על ההתעניינות .

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

מפגשים בענן: מני מלר

Oracle
|
March 20, 2017
שלום רב

נשמח שתציג את עצמך בפני הקוראים שלנו, מה המקצוע שלך, רקע טכנולוגי?
שמי מני מלר (https://www.linkedin.com/in/menim) ואני עובד כבר סדר גודל של כ-20 שנים בתעשיית המחשוב בארץ, במסגרת העבודה שלי ראיתי איך עולם המחשוב עובר גלים של שינויים, מתפיסה מרכזית לתפיסת צד לקוח, מערכות מבוזרות ועוד. התחלתי בנציגות Borland בישראל שם סייעתי והדרכתי אנשי פיתוח בטכנולוגיות והכלים המתחדשים ובהמשך בחברת סאן מיקרוסיסטמס וכיום באורקל שמשקיעה משאבים רבים בהובלת השוק את המחשוב הארגוני בעולם.
מה היה הקטליזטור שגרם לך להתעניין במחשוב לענן? (צורך למענה אישי/ארגוני? התעניינות בטכנולוגיה?)

במסגרת תפקידי אני פוגש ארגונים בינוניים וגדולים בנקודות החלטה שונות, ובהן גם פתרונות הענן כחלק מהשיקולים התשתיתיים והאפליקטיבים השונים. ההתעניינות שהחלה כאישית הפכה מהר מאוד למשמעותית ומחייבת הרבה יותר כאשר אורקל הגדולה החליטה להפוך לספק ענן מוביל.

ההסתכלות ולקיחת חלק ברעידת האדמה הזו מצד אורקל מכניסה הרבה מלמדת הרבה מאוד על האתגרים, ההיצע וכמובן שגם היתרונות שבארכיטקטורת ענן / היברידית.

באילו קשיים נתקלת כשרצית ללמוד על תחום מחשוב ענן?

מחשוב ענן הוא מושג מאוד רחב שאנשים שונים מתפקידים שונים מבינים אותו אחרת ומצפים לקבל פתרונות אחרים בהתאמה. ענן בעיניי הוא תפיסת IT חדשה שמשפיעה כבר היום על הנדסת יישומים מודרניים ובו בזמן מספקת מענה גם להכלת מערכות ותיקות יותר תוך מתן דגש על שכלול, פתיחות וייעול תהליכי IT קיימים על ידי מתן תשתיות חכמות יותר ומנוהלות.

מה אתה צופה בעתיד בתחום המחשוב ענן לעומת ה ONPREM ?

לטווח הבינוני / קצר, ארגונים גדולים יכניסו מערכות ספציפיות אם בכלל כאשר מרכז הכובד של ה- IT עדיין יעמוד ב- On prem. סביבות נמוכות כגון פיתוח ובדיקות --- יופעלו בעננים השונים לאור ההתאמה בין המודל התמחורי, מזעור הסיכונים והגמישות אותה מספקת תשתית הענן להקצאת סביבות נוספות במהירות ויעילות תמחירית.

בטווח הארוך – אני מעריך שכלל או רוב שירותי התוכנה יסופקו במודל ענני עם האפשרות לאותה התוכנה לרוץ גם מקומית אך כשלוחה של הענן הציבורי. זאת על מנת לספק בעיקר דרישות רגולציה, אבטחת מידע ויכולת קישוריות מהירה מאוד למאגרים מקומיים.

האם לפתרונות שחיפשת היו חלופות בין ספקי הענן הציבורי השונים שעבדת מולם? ואם כן מה היתה מערכת השיקולים בבחירת הספק?

כנציג חברת אורקל, רוב ניסיוני מגיע מהענן הציבורי שלנו.

יחד עם זאת, יצא לי להתנסות גם בעננים אחרים אך כמובן שלא כחלופה.

איזו תמיכה/ליווי קיבלת מספק הענן?

אני יכול לדבר על התמיכה אותה אנחנו באורקל מספקים ללקוחותינו.

תמיכה זו כוללת יישום פרויקטלי בחלק מהמקרים, העברות ידע מסודרות על מבנה הענן הציבורי שלנו, דיונים משותפים על ארכיטקטורות פריסה, דיוני אבטחת מידע וייעוץ כללי לגבי הנכונות שבמעבר לענן אם בכלל ובניית ה- Roadmap למעבר לענן של אותו ארגון.

אם יצא לך לעבוד בתחום מחשוב ענן, מה המסקנות לאחר המעבר לענן בהשוואה למצב on premise (איזה מצב עדיף ולמה?)

כל מקרה לגופו. בקרב לקוחותינו ישנן ברוב המקרים מערכות / ארכיטקטורות דיי מורכבות שאינן מאפשרות מעבר כולל לענן ביום אחד. לכן אנו ממליצים להשתמש במערכות ענן במקומות שבהן ניתן לקבל ערכים מוספים מהפתרון המוצע בענן, המודל התמחורי, חלוקת הסיכונים בין הארגון לספק ועוד.

ככלל אצבע – המעבר לענן חוסך בתפעול השוטף והקמת הסביבות ובחלק מבמקרים – אין בכלל אפשרות לעבודה ב- On premise.

אצלינו באורקל, אנו משתדלים שלרוב פתרונות הענן יהיה מקביל ב- on premise אותו ניתן לצרוך בדרכים המסורתיות.

איך ארגון יודע שהוא מוכן לענן? מהן הנקודות החשובות (זמן, אנשי צוות) מבחינתו שיצביעו על מוכנות?

מעבר לענן או נכון יותר תחילת שימוש בענן קורית כאשר ישנו צורך אמיתי לארגון שאותו ניתן בצורה קלה לספק בתשתית הענן הציבורי. בדרך כלל או כפתרון SaaS, או בצורך IaaS למטרה כלשהי. את הדרישה לפתרונות PaaS אנחנו רואים פחות כדרישה עצמאית ויותר כחלק מתשתית רחבה יותר שכוללת גם מערכות ענן.

המוכנות לענן מצד הארגון מגיעה ממקום של בגרות והבנה שגיוס מערכות ענן לא מערער את בטחונם של אנשי התשתיות הקיימים, אלו יהפכו למקצועני ענן בנוסף לידע שצברו עד היום, ידע זה מבוקש בשוק ואנשי תשתיות ומיישמים שונים שמחים לצבור את הידע הזה.

לסיום משהו חשוב שהיית רוצה לראות קורה (מפגשים,לימודים או כל דבר אחר) בקהילת מחשוב הענן ו/או בפורטל מחשוב ענן ?

אוהב את היוזמה שלכם ואשמח לסייע, לקחת חלק ולתרום מנסיוני והידע שלי.