✕ סגור 
צור קשר
תודה על ההתעניינות .

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

מפגשים בענן: נועם רחי

מלם תים
|
June 15, 2017
שלום רב

נשמח שתציג את עצמך בפני הקוראים שלנו, מה המקצוע שלך, רקע טכנולוגי?
נועם רחי, מנהל Cloud Works חטיבת הענן במלם תים מזה כחצי שנה. במסגרת תפקידי אני אחראי על פיתוח וגיבוש אסטרטגיית פעילות לתחום הענן, גיוס והקמת צוות מכירות ייעודי וכן גיוס ורתימה של שותפים עסקיים הפועלים בזירת הענן. את צעדי הראשונים בתחום ה-IT התחלתי בשנת 2001 באומניטק ובמשך השנים צמחתי והתקדמתי בתוך החברה. בתפקידי האחרון שמשתי כמנהל צוות מכירות בתים, ובמסגרת זו, חלשתי על מכירות בהיקף שנתי של 26 מיליון דולר.
מה היה הקטליזטור שגרם לך להתעניין במחשוב לענן? (צורך למענה אישי/ארגוני? התעניינות בטכנולוגיה?)

בעיני מדובר ב"שילוש הקדוש": הבנה של הנהלת החברה ושלי שלשם צועד העולם ואם ברצוננו להמשיך להוביל את השוק חובה עלינו למנף ולפתח את הפורטפוליו שלנו בזירת הענן. עבורי זו הזדמנות פז להיות שותף ולפתח תחום טכנולוגי שבו אפילו השמיים אינם הגבול ושמקנה ללקוחות מגוון עצום של פתרונות לצמיחה ולעמידה ביעדים העסקיים שלהם.

אילו חסמים אתה מזהה בארגונים במעבר לענן ואיך מתמודדים עמם?

מצד אחד מדובר ב"שכן החדש וה-cool"  שנחת בשכונה, שיש לך רצון להתחבר אליו ולאמץ אותו, אבל לפני כן אתה רוצה להבין מה טיבו, מהן מגבולותיו ולתת לאחרים 'להתגלח על הזקן שלו".

בנוסף לכך, המעבר אליו דורש חינוך מחדש ושינוי קונספט מחשבתי שמטבעו אינו קל, מה גם שבשוק יש לא מעט חברות שמבטיחות הבטחות ללא כיסוי.

חסם נוסף הנו מגבלות רגולטוריות וחשש שמעבר לענן, עלול לפגוום בהגנה על נכסי המידע של הארגון.

בשל כל הסיבות הללו ואחרות כדי לעבור בבטחה לענן, חשוב לבחור ספק מומחה ובעל ניסיון, שידע לתת מענה כולל לצרכים העסקיים, וידע להוביל את החברה בבטחה לענן ולמקסום היתרונות הגלומים בו.

מה אתה צופה בעתיד בתחום המחשוב ענן לעומת ה ONPREM ?

העולם עדיין נחלק בין חברות "שנולדו לענן" ומשום כך, עבורן נראה הדבר הכי טבעי שכל פעילות המחשוב שלהן  תהיה בענן, לעומת חברות וותיקות וגדולות, שרגילות ל- ON PREM וצריכות "לחשב מסלול מחדש" ובהתאם לכך, מתחילות לחשוב על מעבר זוחל לענן.

כמי שבא בעצמו מחברה שחיה בשני העולמות, אני מאמין שהמגמה מאוד ברורה ושחברות מסורתיות, יעבירו בהדרגה יותר ויותר שירותים לענן, אבל במקביל יבחרו במודע להשאיר גם מספר שירותים ותשתיות בזירת ה- ON PREM, זאת אומרת יהנו מכל העולמות ויבחרו באיזה סל להניח כל אחד מהשירותים שלהם.

מהו לדעתך המרכיב החשוב ביותר הנדרש מצד הארגון בעת מעבר לענן?

בדומה לאימוץ של כל טכנולוגיה חדשה, המעבר לענן דורש פתיחות מחשבתית, לצד גמישות ורצון אמתי וברור לפיתוח עסקים, מבלי להישען על עולם התשתיות.

איך משתלב נושא ה- Data Center המקומי, בתוך הענן?

צריך לזכור שבתוך מכלול הפתרונות של הענן, יש גם את הנדבך של ה- Data Center הלוקאלי, אשר מאפשר ללקוחות לקבל שירות מספק מקומי, בשפה העברית, תוך תאימות לדרישות הרגולציה הישראלית. זה נותן מענה עבור חברות מקומיות שמנועות מלהוציא את בסיסי המידע המסווגים שלהם מחוץ לגבולות ישראל. כמו כן, זהו פתרון שיכול להיות חלק משירות כולל, אשר ניתן ללקוח במסגרת מיקור חוץ של מערכות ה- IT של הלקוח.