התחלתי להתעניין בתשתיות ענן לשם מציאת פתרון לבעיה שהייתה לנו בבנק (מתאמי אבטחה לא יכול לפרט), התחלתי לעבוד עם Azure ומיקרוסופט כמיקרוסופט לא עושים לך חיים קלים.
בביקור בסיליקון וואלי, קיבלתי המלצה מחבר שהוא CTO של חברת סטארטאפ להתעניין ב AWS וביכולות שלהם. שהתחלתי לבדוק ולקרוא על AWS הבנתי שהם עושים דברים שונה ממיקרוסופט (לטוב ולרע) ולא סתם הם השולטים כיום בשוק הענן הציבורי.
היום מאוד פשוט ללמוד על התחום, האינטרנט מלא במידע, קורסי אונליין, קבוצות ופורומים והכי חשוב, ספקיות הענן עורכות מפגשי Hand-On באופן קבוע. למבחני ההסמכה תצטרכו לחפור קצת יותר בחומרים כמו מסמכי ה Best Practice ו FAQs.
לפי ראייה שלי תחום הענן הציבורי ילך ויגדל, כיום חברות סטארטאפ אפילו לא שוקלות על רכישת DATACENTERS משלה, מצמצם להם עלויות והכי חשוב מצמצם להם את זמן העלייה לאוויר. עם תכנון נכון ועבודה יעילה בענן, חברות היום יכולות להתמקד בפיתוח ופחות תחזוקה של סביבה. המעבר מפיתוח לייצור, ביצוע של Rollback לסביבה שלמה הופך להיות לחיצת כפתור. בנוסף אני מגיע משוק הבנקאות, שהוא כפוף לרגולציה הכי קשה בישראל וגם לנו מתחילים לאשר לאט לאט לצאת החוצה לענן כי גם פה מבינים שלשם השוק הטכנולוגי הולך. AWS ו VMWare הכריזו על שיתוף פעולה שלוקח את VMWare לתשתית ענן ציבורית ומאפשר hybrid cloud בין SDDC(ענן פרטי של VMware) לבין סוג של SDDC ב AWS. גם VMWare מבינה שהשוק היום הולך לכיוון של ענן ציבורי, שוב בגלל עלויות ותחזוקה, וגם היא מנסה להיכנס לשוק הזה באמצעות שיתוף פעולה כזה.
אני חושב שבעתיד נראה יותר ויותר חברות מצמצמות את רכישת החומרה ב On Premise וצורכות יותר ויותר שירותים בעננים הציבוריים, נראה צמיחה בתחום ה Serverless - צריכת שירותים ללא "התעסקות" בתפעול של שרתים.
לאחר עבודה עם שתי הספקיות הגדולות בתחום הענן הציבורי, וזאת דעתי האישית בלבד, אין ספק שאמזון כרגע היא השולטת בתחום, הרבה יותר קל לעשות מעבר לענן של AWS, התפעול וההתמצאות בפורטל שלה הוא הרבה יותר פשוט, חשוב לציין שמיקרוסופט משקיעה מאוד! בלהדביק את הפער ואכן היא עושה את זה.