התחלתי את דרכי המקצועית בממר"מ כאשר תחום הסייבר עוד היה נקרא "אבטחת מידע" או "הגנת מידע".
לאחר השחרור התחלתי לעבוד ב-R&D של מקאפי ישראל, בצוות שאחראי על מוצר למניעת זליגת מידע (DLP). לאחר 5 שנים וסיום תואר במנהל עסקים, התחלתי את השינוי לכיוון העסקי והצטרפתי לתפקיד של מנהל מכירות בינלאומי בסטארטאפ בתחום הוידאו. במקביל, סיימתי גם תואר שני במשפטים.
משם המשכתי ליבמ, חזרה לתחום הסייבר, כדי להוביל את המכירות ביחידה עסקית חדשה של תחום הסייבר ביבמ.
לאחר שנתיים נוצרה הזדמנות נהדרת עבורי להצטרף לגוגל ישראל כמנהל מכירות ביחידת הענן.
הענן היום הוא כבר הרבה מעבר ל"באזוורד" ולפתרון מחשוב בסיסי שמחליף שרתים, אחסון, וכד'. כיום, ישנן שכבות מנוהלות של פלטפורמות שלמות בענן - כמו בסיסי נתונים, תקשורת ואינטליגנציה מלאכותית - וניהולן בענן מאפשר יכולות ייחודיות ומתקדמות במגוון עצום של תחומים. לכן, אין ספק ש"מהפכת הענן" כבר כאן, אבל אני מאמין שאנחנו נמצאים עדיין בחיתוליה של המהפכה הזו מהסיבות הבאות:
מאגרי המידע גדלים- גם בהיקף המידע וגם באיכות המידע. המעבר לדיגיטציה מאפשר לגופים ציבוריים ופרטיים לאסוף יותר מידע.
ריבוי הדרכים לגשת לענן- כיום ניתן לגשת לענן מכל מכשיר: מהמחשב, מהמובייל שהפך למכשיר עבודה, מהטלוויזיה החכמה בסלון, ובאמצעות עוזרים אישיים חכמים כדוגמת אלקסה וגוגל אסיסטנט. נוצר מצב שהמידע בענן לא רק מעודכן וזמין תמיד, אלא שגם מאוד קל לגשת אליו ממגוון מסכים.
קפיצת הדרך העצומה שנעשתה בשנים האחרונות ב-ML ובינה מלאכותית- אולי הסיבה החשובה מכל לכך שמהפכת הענן רק מתחילה.
לסיכום, כיום הענן מציע יכולות בינה מלאכותית מתקדמות ונגישות לכולם, החל בארגונים ענקיים ועד לחברות סטארט-אפ, ועסקים קטנים ובינוניים. סטארט-אפ קטן לא צריך כבר להעסיק עשרות מהנדסי בינה מלאכותית ולהשקיע מליוני דולרים. באמצעות חיבור לענן הטכנולוגיה הזו זמינה עבורו, בזמן ובהיקף שהוא זקוק לה.
לדעתי, מי שיקדים ויאמץ את טכנולוגית הענן בשילוב עם הבינה המלאכותית, ישדרג את פעילותו בהווה ויהיה מוכן לאתגרי העתיד. מי שיתעכב עלול למצוא עצמו הרחק מאחור. העתיד נראה מעניין, כאשר דמוקרטיזציה מסוג זה תאפשר לחברות העתיד ליצור ממש בקרוב מוצרים ושירותים שעולים מעל כל דמיון.
זו שאלה מצוינת. מאמר שפורסם השנה ב- Financial Times עסק בדיוק בסוגיה הזו וגרס שבעוד שהכלים הטכניים לעיבוד מידע זמינים כיום, קיים מחסור באנשי מקצוע מוכשרים לבצע את העבודה. מלבד המחסור באנשי מקצוע, הנקודות הרלוונטיות לארגון שמעוניין להשתמש בתשתיות ענן הן בעיקר: גמישות, העדפת OPEX על CAPEX, זמינות וחסכון כספי.
רוב הארגונים פונים אלינו על מנת לשפר את הפוזיציה העסקית שלהם. כלומר, לאמץ את הטכנולוגיה והמהירות של הענן על מנת להוסיף ערך עסקי לעולם התוכן שלהם. אין מדובר עוד על משחק של מחיר גרידא, אלא על תהליך איכותי של שימוש ביכולות טכנולוגיות חדשות על מנת לחזק את ה-Revenue Generation.