✕ סגור 
צור קשר
תודה על ההתעניינות .

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

מפגשים בענן: אביחי חג'ג'

U-BTech
|
May 23, 2017
שלום רב

נשמח שתציג את עצמך בפני הקוראים שלנו, מה המקצוע שלך, רקע טכנולוגי?
שלום לכל חברי קהילת מחשוב הענן, שמי אביחי חג'ג' עובד כ-Azure Leader בחברת U-BTech, בעל ניסיון של יותר מ-14 שנים בתחום התשתיות ומשלב את זה ביחד עם הניסיון הרב שצברתי בעולמות הפיתוח. אני בעל תואר ראשון במדעי המחשב ולאחרונה זכיתי לקבל אות הוקרה ממיקרוסופט (Microsoft MVP) על הניסיון ושיתוף הידע שלי בקהילה בתחום ה-Azure.
מה היה הקטליזטור שגרם לך להתעניין במחשוב לענן? (צורך למענה אישי/ארגוני? התעניינות בטכנולוגיה?)

אני נמצא בתחום התשתיות והפיתוח זמן רב ותמיד חיפשתי את הדרך לשלב בין שני התחומים האלה. ליוויתי וביצעתי פרויקטים בקרב לקוחות Start-Up ועוד ארגונים גדולים בניהול תשתיות הארגון, בתהליכי הפיתוח ובאוטומציה. כחלק מאבולוציה שעולם ה-IT עובר, שבא לידי ביטוי כמעט בכל תחום מעולם ה-System ועד עולם הפיתוח, על מנת להתאים את עצמו לשינויים ולחדשנות בעולמות הענן  ובתור אחד שחדשנות עומדת מול עיניו החלטתי להצטרף לענן ממש בתחילתו.

אילו חסמים אתה מזהה בארגונים במעבר לענן ואיך מתמודדים עמם?

כל שינוי בעולמות ה-IT או הכנסת טכנולוגיה חדשה מעלה תהיות וחששות ובמיוחד החשש להוציא את המידע והשרתים החוצה. אם זה מבחינת שליטה, עלויות, אבטחת מידע ואפילו הפחד "לאבד את המשרה".

כמובן לכל הדברים האלה ועוד דברים נוספים יש מענה אם זה מכלי שליטה ובקרה, דרך ניהול עלויות ומערכות שליטה תקציבית, פתרונות אבטחת מידע ועוד.

וכן, גם לחשש "לאבד את המשרה" יש מענה והוא שאנשי ה- IT עדיין יהיו רלוונטיים אבל יתעסקו יותר בפתרונות ובמערכות וינצלו את המשאבים שלהם לדברים נוספים ופחות לתשתיות הפיזיות. כמו כן ככל שיצרכו יותר שירותי PaaS אז גם הנושא של תחזוקה ירד משמעותית.

מה אתה צופה בעתיד בתחום המחשוב ענן לעומת ה ONPREM ?

החדשנות והצורך בהתקדמות טכנולוגית אם זה בהיבטי פתרונות משלימים, פתרונות/שירותים אפליקטיביים, בהיבטי אבטחת מידע והצורך להגן על השירותים/מידע יגרום לארגונים לעבור לענן.

חברות צעירות/סטרטאפים יעבדו מהשלב הראשון בענן אך ארגונים גדולים וותיקים ימשיכו להשאיר מערכות ליבה ב-On-Premise ככה ש-On-Premise לא יעלם לחלוטין בשנים הקרובות.

להערכתי עולם המחשוב יעבוד בתצורת ענן בלבד לארגונים צעירים וחדשים ותצורה היברידית לארגונים בינונים וגדולים תוך ניהול נכון של המשאבים והצריכה ויאפשרו עבודה אופטימלית ונכונה לארגון

מהו לדעתך המרכיב החשוב ביותר הנדרש מצד הארגון בעת מעבר לענן?

לדעתי יש מספר מרכיבים ושיקולים בבחירת הארגון לעבור לענן, המרכיבים המרכזיים הם:

1.אמון - הארגון חייב לדעת שספק הענן שלו מאובטח, יציב ועומד בהתקנים מחמירים.

2.היצע - הארגון חייב לדעת שהמעבר לענן יאפשר לו לקבל פתרונות ויכולות מתקדמים שישפרו את השירות.

3.תמיכה - ארגון שעובר לענן רוצה לדעת שיש לו "אמא ואבא", שיש מי שיתמוך, יעזור וייעץ בהקמת שירותים חדשים ו/או בבעיות בשירותים קיימים.

איך ארגון יודע שהוא מוכן לענן? מהן הנקודות החשובות (זמן, אנשי צוות) מבחינתו שיצביעו על מוכנות?

השוק משתנה אם זה ברמת הגמישות, היכולות, הדרישות והצורך להתקדם ולתת פתרונות מתקדמים ושירותים ללקוחות הארגון.

לכל ארגון יש את הרגע שבו הוא מבין שהוא מוכן לעבור לענן אם זה בהקמת פתרונות חדשים , הוספת יכולות והתקדמות טכנולוגית, הנגשת פתרונות ללקוחות, הצורך בהרחבה התשתיות, ניצול משאבים וצמיחה בהתאם לצורך ועוד.