✕ סגור 
צור קשר
תודה על ההתעניינות .

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

מפגשים בענן: אלי מגדל

TowerWatch Solutions LTD
|
May 9, 2018
שלום רב

נשמח שתציג את עצמך בפני הקוראים שלנו, מה המקצוע שלך, רקע טכנולוגי?
שמי אלי מגדל, אני חנון מחשבים מלידה, וגאה בזה. אני בן 35, נשוי + 1. אני יכול להעיד על עצמי שזכיתי לראות איך נראה דיסקט 5", וכבר הזדמן לי ליצור את פקודת ה DIR הראשונה שלי לפני גיל 10. בגיל 14 כבר עבדתי כטכנאי מחשבים באזור מגורי ובגיל 17.5 הייתי סגן מנהל סניף של עתיד מחשבים ( זוכרים .. היה כזה לפני באג מחשבים). את שירותי הצבאי עשיתי בממכ"א ( מרכז מיכון כוח אדם) , בהתחלה כנהג בוס (אכן כן) ואז שילבו אותי בצוות הטכנולוגי כמפתח Access. היה לי את הכבוד המדהים של להיות הפקוד הישיר של אל"מ רונן זרצקי (לשעבר סמנכ"ל טכנלוגיות של ישראכרט) – למדתי ממנו המון והוא אחד הגורמים המרכזים שעזרו לי לפתוח עסק בגיל 22. לאחר השירות פתחתי את " מגדל שירותי מחשוב " – עסק קטן לשירותי מחשוב (טכנאות מחשבים) ולאחר כמה שנים עברנו ללקוחות עסקיים. כעת מגדל פתרונות מחשוב בע"מ היא חברה בגודל ממוצע שמספקת פתרונות מחשוב למגוון רחב של לקוחות בישראל. לאחר כמה פרויקטים בחול החלטתי שאני עובר ללונדון לכמה שנים והקמתי את TowerWatch Solutions LTD, חברה שמתמחה בפרויקטים ואבטחת מידע. בצעתי פרויקטים כמעט בכל יבשות העולם, מקביל הקמתי חברת סייבר שמתמחה ב Insider Threats (עדיין בשלב ה R&D).
מה היה הקטליזטור שגרם לך להתעניין במחשוב לענן? (צורך למענה אישי/ארגוני? התעניינות בטכנולוגיה?)

הייתי בעצמי בין החלוצים של "הענן" (מחשב של מישהו אחר) בישראל, אנחנו היינו בין 3 החברות הראשונות שהתחילו להציע שירותי Exchange Hosting בישראל, שזה עוד היה Exchange 2007. בשלב די מוקדם זיהיתי ש Servers As a Service זה מודל נכון יותר לרוב הלקוחות , ושתהיה לזה דרישה משמעותית בעיקר משוק ה SMB שלא יכול להחזיק "חוות שרתים פנימית" ברמה גבוהה

באילו קשיים נתקלת כשרצית ללמוד על תחום מחשוב ענן?

לא הייתה באמת יכולת לימודית לנושא, אני זוכר עוד שכאשר BPOS הופיע הדרך היחידה ללמוד הייתה על ידי ניסוי וטעייה, והכל בלימוד עצמי. לימוד ענן אמיתי הופיע רק בשלב מאוחר מאוד.

מה אתה צופה בעתיד בתחום המחשוב ענן לעומת ה ONPREM ?

שאלה טובה, לעסקים קטנים אני צופה Full CLOUD – אין היגיון ב ON PREM בכלל.

ל SMB אני צופה שילוב של Cloud & on Prem – Hybrid, ובאופן כללי אני חושב ש Hybrid זה הכיוון הנכון עד להכחדת המחשוב המקומי.

ה Enterprise לדעתי בתצורת Hybrid מורכבת יותר, ויכלול בתוכו עננים משולבים (עבור HA ו DR אמיתי ) – כבר בנינו מערכות כאלו שעובדות על AWS ו AZURE ביחד.

האם לפתרונות שחיפשת היו חלופות בין ספקי הענן הציבורי השונים שעבדת מולם? ואם כן מה הייתה מערכת השיקולים בבחירת הספק? איזו תמיכה/ליווי קיבלת מספק הענן?

שאלה קשה, לקח הרבה זמן עד שנוצרה בשלות בסיוע לשותפים, בד"כ הפתרונות מגיעים מהאינטגרטורים ולא מספק הענן.

אם יצא לך לעבוד בתחום מחשוב ענן, מהן המסקנות לאחר המעבר לענן בהשוואה למצב on premise (איזה מצב עדיף ולמה?)

ה CLOUD מספק יכולות DR ו HA שכמעט בלתי אפשרי לספק ב ON PREM נקי

ה ROI לאחר שכלול ה HA ו DR מצדיק את זה, אבל למכור את זה לא פשוט בכלל.

איך ארגון יודע שהוא מוכן לענן? מהן הנקודות החשובות (זמן, אנשי צוות) מבחינתו שיצביעו על מוכנות?

שאלה נהדרת – הוא לרוב לא יודע, זה מגיע מחיפוש פתרונות וחוסר מענה או מחיר גבוה/ זמן תגובה איטי בסביבה נוכחית שלהם.

למרבה הצער, מוכנות לרוב באה רק לאחר שקרה משהו (אירוע DR ) או שבעת גדילה של אחת המחלקות מגלים שאין משאבים ורק אז מבינים את הצורך. כמובן זה משתנה בין ארגון לארגון – ב Enterprise הדחיפה מהירה יותר כי יש מספיק אנשי מקצוע. ב SMB – שם נמצא באתגר האמיתי

לסיום משהו חשוב שהיית רוצה לראות קורה (מפגשים,לימודים או כל דבר אחר) בקהילת מחשוב הענן ו/או בפורטל מחשוב ענן ?

תמשיכו בדיוק את מה שאתם עושים עכשיו – אתם SPOT ON !!!

תודה רבה לך אלי שהתראיינת לפורטל מחשוב הענן של ישראל, מצפים לקרוא את אחד המאמרים שלך אצלנו בקרוב.