✕ סגור 
צור קשר
תודה על ההתעניינות .

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

מפגשים בענן: ליאור קינג

Intercontinental Exchange
|
June 7, 2018
שלום רב

נשמח שתציג את עצמך בפני הקוראים שלנו, מה המקצוע שלך, רקע טכנולוגי?
שמי ליאור קינג, כיום אני מנהל צוות פלטפורמות מידע בחברת Intercontinental Exchange. התחלתי כתוכניתן במסלול ממר"ם לפני 30 שנה, ומאז עשיתי מגוון רחב של תפקידים כמפתח, DBA, מדריך קורסי פיתוח ו-DBA, יועץ ומנהל צוותים. אני חובב טכנולוגיה מאז שאני זוכר את עצמי ו"פריק" של פלטפורמות מידע.
מה היה הקטליזטור שגרם לך להתעניין במחשוב לענן?

בתור חובב טכנולוגיה, סיקרן אותי לדעת מה זה מחשוב ענן ומה הפוטנציאל שטמון בתחום זה הרבה לפני שהארגון חשב על זה.

באילו קשיים נתקלת כשרצית ללמוד על תחום מחשוב ענן?

בניגוד לתוכנה שאפשר להתקין לצורך הערכה וללמוד בחינם (לרוב לזמן מוגבל), התנסות של מערכות בענן בשלב מסוים יתחילו לעלות כסף. צריך לחשוב על ההוצאה המשתנה.

מה אתה צופה בעתיד בתחום המחשוב ענן לעומת ה ONPREM ?

לסטארט-אפים ולארגונים קטנים, הענן מאד כדאי וכבר היום הוא מחליף את ה-On Prem כמעט לחלוטין. בארגונים גדולים יותר תהיינה מערכות שיותר משתלם להעביר לענן ותהיינה מערכות שפחות. לכן אנחנו רואים כיום מעבר הדרגתי של מערכות והוא צפוי להימשך בשנים הקרובות - בהתחלה של מערכות שמשתלם כלכלית להעביר לענן, ובעתיד הרחוק יותר המעבר יהיה משמעותי עוד יותר ככל שהשירות יהיה זול ומשתלם עוד יותר. יהיו יותר Data centers ו-AZs, תשתיות התקשורת תהיינה מהירות יותר והרגולציה תאפשר לעשות כמעט הכל בענן. ארגונים מסויימים (בעיקר גדולים) יעדיפו להסב את ה-On Prem שלהם לענן פרטי שיספק להם תשתיות ופלטפורמות בדומה לענן ציבורי.

אבל בסוף הכל כנראה יהיה בענן - ציבורי או פרטי.

האם לפתרונות שחיפשת היו חלופות בין ספקי הענן הציבורי השונים שעבדת מולם? ואם כן מה הייתה מערכת השיקולים בבחירת הספק? איזו תמיכה/ליווי קיבלת מספק הענן

כיום השירותים העיקריים שאני צריך מסופקים על ידי כל ספקי ענן המובילים.

שיקולים שמנחים בבחירת ספק הם הפונקציונליות (מה היכולות של השירותים המסופקים וכמה קל ונוח ללמוד ולתפעל אותן), ה-SLA שהספק מציע, הסטוריית התקלות/בעיות של הספק, רמת השירות והליווי של הספק, וכמובן הביצועים ביחס למחיר

אם יצא לך לעבוד בתחום מחשוב ענן, מהן המסקנות לאחר המעבר לענן בהשוואה למצב on premise (איזה מצב עדיף ולמה?)

הענן הכי משתלם כשצריכת המשאבים משתנה בזמנים ידועים מראש (למשל בין 9 בבוקר ל-6 בערב), כשהצורך במשאבי מחשוב הוא זמני (למשל ל-POC), כשרוצים אתר DR זול, כשכמויות המידע שיוצאות מהמערכת לרשת אינן גדולות, כשרוצים ארכיון של מידע, כשאין בארגון מספיק אנשי IT ולא מעוניינים לגייס עוד.

במצב שבו יש מערכות שמפיצות הרבה מידע, שהן דורשות משאבי מחשוב רבים במשך כל שעות היממה ולא ניתן לצפות מתי יהיה peak ומתי לא - הענן פחות משתלם כלכלית.  

בארגונים גדולים מקבלי ההחלטות לעיתים מתקשים להבין שהענן מאיץ את הפיתוח (ע"י שירותים כמו AI, Data, שירותי messaging, IoT וכל שאר ה-PaaS)  והבחירה בענן היא כדי להאיץ את הפיתוח ולשחרר מוצר מהר יותר - גם כשזה לא בהכרח משתלם יותר כלכלית.

איך ארגון יודע שהוא מוכן לענן? מהן הנקודות החשובות (זמן, אנשי צוות) מבחינתו שיצביעו על מוכנות?

כדאי להתחיל עם מערכות שברור שהם מקרה "קלאסי" שמשתלם כלכלית להעביר לענן, אבל צריך גם לחשוב קדימה אילו שירותים נרצה לצרוך בענן בעתיד ואילו ספקיות מספקות את השירותים האלה.  

שנית, הארגון צריך לקבל הצעות מחיר מכל הספקיות המובילות, לבדוק את ה-  SLA שהן נותנות ולחשב כמה יעלה לצרוך את השירותים האלה לעומת העלויות ב-On Prem (וכמובן לקחת בחשבון גם את החיסכון במשאבי האנוש וברכש ציוד).  

אחר כך בה שלב ה-POC ׁׁׁׂׂ(הוכחת היתכנות) שבו בודקים אם אכן הפלטפורמה של הספק נותנת את המענה הנדרש. בשלב זה גם נבדקים שירותי המיגרציה והספק שנותן מיגרציה קלה ומהירה יותר עשוי להרויח נקודות.

לאחר מכן הארגון צריך להכשיר את אנשי ה-IT, ה-Devops והפיתוח כדי שיכירו את מערכות הספק שנבחר.

בסוף מתכננים בקפידה את המיגרציה של מערכות הייצור מהסביבות הקיימות לענן.

ארגון בינוני-גדול ייכנס בהדרגה למים ולא "יקפוץ ראש" כדי ללמוד לקחים, כדי שהמעבר יהיה חלק כמה שניתן וכדי שהלקוחות לא ירגישו את המעבר.

לסיום משהו חשוב שהיית רוצה לראות קורה (מפגשים, לימודים או כל דבר אחר) בקהילת מחשוב הענן ו/או בפורטל מחשוב ענן ?

מפגשים הם לא רק לצורך למידה - הם מאפשרים ליצור נטוורקינג עסקי בין אנשים, לגייס מועמדים טובים וללמוד מה אחרים עושים ואיך.

רצוי לערוך מפגשים בערב באופן שוטף כל חודש-חודשיים.  את ההרצאות במפגשים כדאי מאד להקליט ולהעלות לערוץ יו-טיוב ייעודי ובכך להגדיל את מאגר החומרים הזמינים בעברית. אפשר גם לשדר את החומר ב"לייב" בזמן המפגש.

בנוסף לזה אפשר לעשות סמינרים וירטואליים דרך פלטפורמות שמאפשרות לשאול את המרצה שאלות בלייב מרחוק וליצור למעשה הרצאה אינטראקטיבית. את הסמינרים האלה אפשר גם כן להקליט ולהעלות ליוטיוב.

תודה רבה ליאור, לקחנו את הפידבק שלך לתשומת ליבנו ואנחנו נתחיל לעבוד על זה בקרוב מאוד.