✕ סגור 
צור קשר
תודה על ההתעניינות .

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

מפגשים בענן: מריה קולגן

Oracle
|
January 30, 2018
שלום רב

נשמח שתציג את עצמך בפני הקוראים שלנו, מה המקצוע שלך, רקע טכנולוגי?
אני מריה קולגן ואני אחת ממנהלי המוצר בחטיבת הפיתוח של בסיסי הנתונים של אורקל, אחד מהמתפקדים שלי הוא להיות Evangelist של טכנולוגיות ופיצ'רים חדשים ומצד שני להיות קשובה לקהילת המשתמשים שלנו ולהביא את הפידבקים שלהם בחזרה לפיתוח של אורקל ולדאוג שאכן הן יוטמעו בגרסאות החדשות של המוצרים שלנו, הן במוצרים on-prem והן בענן.
האם מוצרי הבסיסי נתונים שלכם הם זהים בענן ו-on-prem ?

כן. אנו מריצים את אותה התוכנה במוצרים שלנו הם זהות בשני הפלטפורמות וזה מאפשר ניידות שקופה ללקוחות שלנו כשהם מעוניינים לעבור בין הסביבות או כאשר הם ירצו להריץ אורקל בסיבה היברידית.

את יכול לתת לנו דוגמא לאפשרות היבדרידית?

בהחלט. למשל אם לקוח רוצה לבדוק את השירותים החדשים בענן והוא עדיין אינו מוכן לשים את הProduction (סביבת הייצור) שלו בענן, הוא יכול להתחיל בסביבת הפיתוח בענן, להתקדם לסביבות טסט וכשהוא יהיה מוכן להעביר גם את הייצור.

את חוזרת על כך שהמוצרים זהים למה זה כל כך חשוב ללקוחות שלכם?

אם תסתכל למשל על Redshift ועל Aurora הם שירותים מבוססי ענן והם להם גרסאות מקומיות כך שלקוח הוא תקוע בענן ואין לו אפשרויות היברידיות, ב- Amazon Web Services זה הכל או כלום בענן ולא מאפשרת גישה יותר ידינה של אימוץ הענן.

ההכרזה המעניינת של לארי אליסון, הייתה באוקטובר וכ DBA אני מחכה לשמוע כל כך יותר בפירוט. אשמח שתפרטי קצת יותר על האוטונומוס דטהבייס ואני אקשה עליך כמישהו שנמצא בעסק הזה אני לא כל כך מאמין להכרזה הזו, כבר מ 9i מדברים על מוצר דומה ועל כך שבסופו של יום לא יצטרכו מנהלי בסיסי נתונים, אשמח שתעשי לי קצת סדר ותסבירי לנו מה השתנה.

אני מבינה את מה שאתה אומר ואנסה לעשות קצת סדר, ב20 שנה האחרונות אנחנו בונים בסיסי נתונים והמטרה בכל אחד מהם הוא לשפר את היכולות, ולהפוך אותו ליותר ויותר אוטומטי וע"י כך לחסוך למנהלי הבסיסי נתונים את הפעולות שהוא צריך לבצע כגון ניהול מקום, ניהול זיכרון שכבר מ9i אין צורך להגדיר sort_area_size ו hash_area_size ועוד וכך אנחנו ממשיכים גם בתחום של התשתיות בצד של התקשורת, ה-storage ולדאוג שהכל ירוץ ביעילות המרבית בכל הרמות.

ברגע שמשלבים את היכולות האוטומטיות של בסיסי הנתונים והאוטומטיות של התשתיות ושילובם ביכולות האדירות בענן, אנחנו באמת יכולים לספק דטהבייס אוטונומי אמיתי.

האם תוכלי להסביר איך הענן מאפשר זאת?

בהחלט, יכולות הענן הם בעצם הפאזל האחרון שהיה חסר.

הענן מאפשר לבצע אוטומציה ל-operations, ה-provisioning של הסיסטם שבעבר היו צריכים לבצע זאת אף ורק ע"י מנהל בסיסי נתונים תשתיתי, דברים כגון גיבויים, התקנה של Patchים כל זאת יכול להתבצע היום כחלק הפלטפורמה שלנו, האלסטיות שלקוחות יכולים לקבל בענן עוזרת בכל התחומים גם כן. אני מאמינה שזה יותר אמיתי היום כי יש לנו את 3 המרכיבים שמאפשרים את האוטומוס דטהבייס.

אז מה שאת אומרת שזה נגמר התפקיד של DBA תשתיתי?

האם אני אומרת שהתפקיד של הDBA לחלוטין נמחק, אז בהחלט לא!

אני רואה את תפקיד הDBA- משתנה. DBA הוא תפקיד מאוד נדרש בתעשייה שלנו וישנו מחסור גדול מאוד בשוק.

אני חושבת שעל ידי כך שנפנה להם זמן יקר ונחסוך להם ביצוע של פעולות תחזוקה יחסית פשוטות אך חשובות מאוד, הם יוכלו להפוך לחדשנים בארגון יוכלו לעבוד בשיתוף עם אנשי הביזנס ולעזור למהנדסים להוציא יותר ערך מהמידע בארגון, הם יוכלו לעזור לפתח כיוונים חדשים ופעילויות חדשות הקשורות למידע שלא יכלו לעשות עד היום.

בנוסף אני חושבת שמנהלי בסיסי נתונים יצטרכו להפוך לסוג של DEVOPS, מהנדסי נתונים, ויהיו חייבים לעבוד בשיתוף קרוב יותר למפתחים. זה העתיד של המקצוע לדעתי.

כ-DBA אני יכול להגיד לך שזה אתגר לא קטן, לא תמיד זה פשוט ויש אינטרסים שונים לשני הצדדים.

כן, אבל לא תהיה ברירה, להמון חברות שיש להן בסיס נתונים של אורקל, יש להן צוותי פיתוח, ובוא נודה באמת, לעיתים קרובות אנחנו מגלים שלמפתחים באותם הצוותים אין הרבה ידע בכל הקשור לבסיסי נתונים. לכן במצבים מסוימים הם ממציאים את הגלגל מחדש, מייצאים המון נתונים מבסיס הנתונים כדי לבצע עיבוד של המידע, כאשר בקלות יכלו להשתמש בפיצ'ר או פונקציונליות שכבר קיימת בבסיס הנתונים וע"י כך לעשות זאת בצורה הרבה יותר יעילה. כפי שציינתי, אם נקרב את ה-DBA למפתחים והם יהפכו לDEVOPS, הם יוכלו להביא ערך גדול יותר לארגון.

אם נסכם את העתיד של מנהלי בסיסי הנתונים אפשר להגיד שהDBA- התשתיתי יעלם כמעט לגמרי?

זה לא יקרה מחר בבוקר וגם לא עוד שנה, אבל אם כל מה שעשית עד היום הוא התקנות, גיבוים, שדרוגים והתקנות Patchים אז אתה צריך להתחיל לדאוג, תפקיד הDBA התשתיתי המסורתי ילך ויקטן בהדרגה והם יהיו חייבים להפוך למנהלי בסיסי נתונים אפליקטיביים ולמהנדסי נתונים.

לדעתי רוב המנהלי בסיסי נתונים כבר עשו את השינוי הזה, והם מנצלים את הזמן לעוד הרבה פעילויות.

אשמח אם תוכלי לתת לנו עוד מידע על הבסיסי נתונים האוטונומי ולפרט קצת יותר.

כן, לפני כן שציינת בצחוק או שלא שאתה לא מאמין שזה אפשרי אז בוא ננסה לפרט יותר וניקח למשל את נושא ה Provisioning אז כאן למשל זה יהיה קל לאמונה שזה אפשרי, אתה ניגש לאתר של אורקל קלאוד ומבקש בסיסי נתונים אוטונומי, מה קורה ברקע?

אנחנו מרימים עבורך סביבת Cluster על מנת לספק זמינות גבוה, נתקין בו Oracle 18c כדי שיהיה לך את הגרסה המעודכנת ביותר וכל זה קורה בסביבת ExaData שהיא הפלטפורמה הטובה ביותר מכיוון שהיא כבר Optimized ובנוסף אנחנו מספקים בסיס נתונים נוסף Stand by בRegion אחר ונתקין שרת חדש ויהיה צופה ויבצע ניטור של כל הסביבות כך שאם תהיה בעיה בגישה לשרת הייצור נוכל לעבור ישירות לבסיס נתונים שנקרא Stand By.

ועל ידי כך שאנחנו מטמיעים את ה Best Practices שלנו (וכפי שאתה יודע הן לא חדשות וקיימות כבר כמה שנים). אנחנו מספקים את הסביבה הטובה היותר על הפלטפורמה הטובה ביותר.

אני חייב להסכים שעכשיו זה יותר ברור, אילו עוד אפשרויות עוזרות לבסיס נתונים של אורקל להפוך לאוטונומי.

השלב הבא הוא עדכון גרסאות על מנת להפוך לבסיס נתונים אוטונומי הוא חייב להפוך לבטוח ואמין יותר לכן אנחנו נתקין עבורכם את העדכונים ולא רק ברמת הבסיס נתונים אלא כל ה Stack כל רבעון.

תוכלי לפרט על תהליך העדכון.

העדכון יכלול את ה-firmware, את ה-ExaData Storage, Cluster Ware ואת הבסיס נתונים וזה יבוצע בצורה מתגלגלת.

אתה כלקוח צריך רק להגדיר את החלון זמן שבו תרצה שזה יקרה, ואנו נשתמש ב Gold Image בו יש את הגירסה האחרונה של התוכנה, סביבה זו כבר עברה בדיקות מקיפות של כל המרכיבים שבה לחוד וביחד.

וכאמור אנחנו מטמיעים אותה בסביבה שלך בצורה מדורגת או מתגלגלת, ואורקל מבצעת אלפי התקנות ושדרוגים כאלה כך אנחנו הופכים לטובים ויעילים יותר ולכן האפליקציה שלך לא צריכה להיות מושפעת וגם הלקוחות שלכם לא אמורים להרגיש בעיה כלשהי – כמובן שצריך להקפיד על כך שהאפליקציה תהיה בנויה לפי ה Best Practices של אורקל בתחום ה-High Availability.

ומה קורה אם אני לא מעוניין בשדרוג מתוך חשש או עומס צפוי?

הלקוח יכול לבקש לדחות את פעילות השדרוג ולבצע זאת פעמיים עד שנתחיל להתריע שאתה מתחיל להישאר מאחור. הסיבה היא שאנו צריכים להיות יותר טובים, בטוחים ואמינים, לעומת מצב שבו אתה צריך לבצע זאת בעצמך, אחרת למה שתעבור לבסיס נתונים האוטונומי.

למשל, אנחנו לא רוצים לאפשר ללקוחות שיישארו מאחור, כפי שקורה היום עם כל עדכוני האבטחה, ואם מדברים על אבטחת מידע אז זהו תחום שאנחנו משקיעים בו הרבה. בכל רבעון אנחנו נטמיע את עדכוני אבטחת המידע ואם יהיה עדכון אבטחה קריטי אנחנו נטמיע אותו עבורכם ובפועל נעביר מאחריותכם את ביצוע העדכונים הללו.

תודה רבה, מריה, היה מאוד מעניין!