שמעתי על עולם הענן לפני משהו כמו 3 שנים, אך החשיפה הראשונה שלי הייתה לפני כשנה, מהיום הראשון ששמעתי על תחום הענן ידעתי שזה רק עניין של זמן מתי הוא יהפוך לברירת המחדל של עולם ה-IT החדש ולמרות זאת נורא פחדתי מיזה כי זה היה נורא מפוצץ ואימתני, ולפני כשנה נתקלתי לראשונה בתחום הזה דרך הקבוצה הזו והחלטתי להעמיק בזה.
ובכן הקשיים היו רבים ואני בטוח שעוד יהיו, זהו תחום שמצריך המון השקעה במיוחד למי שלא מגיע עם הרקע הנכון, אני מחלק את העולם הזה לשניים הצד של ה – Dev ומנגד הצד של ה – Ops ולא משנה מאיזה עולם הגעת אתה תיהיה חייב להשלים את החסר ויש לא מעט חסר ולכן חשוב לשבת ולהשקיע בלמידה כי ללא זה המשימה תהיה מאוד קשה!
לשאלה הזו יש שתי תשובות, תשובה אחת היא כשאני מסתכל אל העתיד אני רואה עננים והרבה! והתשובה השנייה היא אני רואה אותם במרביתם בחברות הקטנות/ממוצעות. נכון להיום קשה לי להאמין שהארגונים הגדולים יהיו מוכנים כל כך מהר לוותר על התשתיות הפיזיות שלהם ולעבור לענן, אבל מצד שני זהו מהלך מתבקש, וברוב המקרים גם יעיל כמעט בכל פרמטר לכן אני מניח שבסופו של יום מרבית החברות ישתמשו בענן לצרכים כאלו ואחרים, ומי שכן תופס תאוצה חזק בעננים הם החברות הצעירות והקטנות(Start-up למינהם) וזאת משום שהם מבינים את הכח התמון שיש בזה, אני לא רואה שום סיבה למה לחברה שכזו להקים סביבה שהיא לא בענן ולכן דעתי היא שבשלב כזה או אחר מרבית החברות יפנוו לענן.
כיום אנ עובד ב – INTEL ואין לנו פה ענן ולכן אני מכיר טוב מאוד את הפן התשתיתי ומה זה להזמין זכרונות חדשים דיסקים שנהרסו וכו.. ולכן אין פה בכלל שאלה, מה שבענן לוקח לעשות בתוך מספר קליליקים ב on premise יכול לקחת גם כמה חודשים אם נגמר לך המלאי.
בראש ובראשונה לשנות את התפיסה ולדעת שאפשר גם אחרת, אחרי זה לחפש אנשים רעבים שלא מפחדים מדברים חדשים ולהכשיר אותם לעולם הענן. כמו כן להקים סביבה לטובת בדיקות ולראות האם זה מתאים לצרכי הארגון ובמידה וכן, קדימה לעבודה.
אני חושב שהקהילה עושה עבודה מדהימה, כי אני הדוגמא הכי טובה שאני מכיר למה יכולה לעשות קבוצה חברתית של אנשים שתורמים ועוזרים זה לזה, פשוט שזה ימשיך כך ואין לי ספק שזה יעזור לעוד הרבה אנשים חדשים להסתכל לענן בלבן של העייניים ולהגיד, אתה כבר לא מפחיד אותי