✕ סגור 
צור קשר
תודה על ההתעניינות .

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

מפגשים בענן: פיני קרישר

etoro.com
|
February 12, 2017
שלום רב

נשמח שתציג את עצמך בפני הקוראים שלנו, מה המקצוע שלך, רקע טכנולוגי?
שמי - פיני קרישר תפקיד - DBA TL at etoro.com עובד בעולם התוכנה מ 1996 תיכנות, ניהול צוותים וניהול קבוצות. בשלל טכנולוגיות בשנים האחרונות בעיקר טכנולוגיות מיקרוסופט.
מה היה הקטליזטור שגרם לך להתעניין במחשוב לענן? (צורך למענה אישי/ארגוני? התעניינות בטכנולוגיה?)

בשנת 2010 עבדתי כמנהל קבוצת פיתוח בחברת פורקס, הגיע אליי אחד המשקיעים ואמר בהתלהבות - "כשאמרו על האינטרנט שזה הדבר הבא - אף אחד לא האמין לי.. ונהייתי מליונר... עכשיו יש דבר חדש - ענן... לך על זה." אז אמנם לא נהייתי מליונר אבל אני מאז מתעסק בעיקר בבסיסי נתונים בענן. בכל מיני כיוונים ועניינים, וכרגע באיטורו יש לנו מספר רב של בסיסי נתונים בענן. וגם מקומית שלנו. בתצורות שונות.

באילו קשיים נתקלת כשרצית ללמוד על תחום מחשוב ענן?

הקושי הכי גדול הוא היכולת לעקוב אחרי השינויים. עקב מספר השינויים הרב והרצון שלי כמנהל לשלוט בתמונה המלאה - אני רואה את זה כצורך מרכזי.

מה אתה צופה בעתיד בתחום המחשוב ענן לעומת ה ONPREM ?

לאחרונה נכנסו שינויים מרחיקי לכת בתחומי הרגולציה באירופה. לכן חברות שלא יצפינו מידע לא יוכלו לעלות לענן. חברות צעירות יעבדו לגמרי בענן, לדעתי סוג של היברדיות וניהול תקציב הם הדרך האופטימלית לעבודה.

האם לפתרונות שחיפשת היו חלופות בין ספקי הענן הציבורי השונים שעבדת מולם? ואם כן מה היתה מערכת השיקולים בבחירת הספק?

בתחילה עבדנו עם rackspace - אולם מספר התקלות היה רב. עברנו לאמזון ולמיקרוסופט, אמזון היו חזקים מאד ב ec2 כלומר מכונות להשכרה. אני אישית אהבתי את מודל ה paas שמיקרוסופט היו חזקים בו. עד שהבוס בסוף הכריע - בעיקר בגלל התמיכה הטובה של מיקרוסופט בענן שלהם. ואני נהנה מזה.

איזו תמיכה/ליווי קיבלת מספק הענן?

נחלק את זה ל 2, ראשית בדיקות של פיצ'רים חדשים - יש ליוי מדהים של האנשים הטכניים בספק הענן. והדבר מאפשר להישאר עם אצבע על הדופק בחידושים ובמה שצריך. אמנם בבסיסי הנתונים אני מעודכן לעיתים יותר מהם... :-). שנית בתמיכה בתקלות - כשיש תקלות התגובה די מהירה ויש עם מי לדבר. מצד שני צריך לזכור שענן נופל!!! אין מצב שהוא תמיד יהיה למעלה.

אם יצא לך לעבוד בתחום מחשוב ענן, מה המסקנות לאחר המעבר לענן בהשוואה למצב on premise (איזה מצב עדיף ולמה?)

איש צוות שלי אמר לי פעם לאחר תקלה בענן  - אתה הולך להעלות עוד בסיס נתונים לענן? אמרתי לו " ידידי היקר - שכחת כנראה - לפני שבועיים נפל אצלינו הסטורג לשעה.." אנשים הם קצרי זיכרון, ותמיד יש לזכור שהארכיטקטורה חייבת להיות active active  עד כמה שאפשר. ובעולמות הנתונים זהו האתגר הכי גדול!.

איך ארגון יודע שהוא מוכן לענן? מהן הנקודות החשובות (זמן, אנשי צוות) מבחינתו שיצביעו על מוכנות?

לדעתי ארגון שמוכן לקבל 2 דברים הוא ארגון מוכן לענן - ראשית המתכנתים והמנהלים החכמים צריכים להבין שהם לא מסוגלים להכיל הכל, יש להם מה ללמוד. כי הלמידה הזו היוםיומית היא האתגר הגדול. ושנית ההבנה - כמו שאמרתי שענן נופל. או אז תבין שהמשאבים הבלתי מוגבלים יהיו לטובתך.

לסיום משהו חשוב שהיית רוצה לראות קורה (מפגשים,לימודים או כל דבר אחר) בקהילת מחשוב הענן ו/או בפורטל מחשוב ענן ?

האמת שכשאישתי אומרת לי שיש לי בעיית קשב וריכוז אני דיי מרוצה כי זה עוזר לי להתמודד עם אתגרי הענן, הכי חשוב להבין איך מנטרים עליות ובעיות - כי שינויים טכנולוגיים הם כמעט לא אפשריים למעקב והקהל יתייאש מהם.