אני נמצא בתחום ה IT בהתמחות של תקשורת וא"מ כבר 15 שנה. מלווה פרויקטים וארגונים גדולים בניהול תשתיות ה IT ל Data Centers. הענן הינו פרק נוסף באבולוציה שה IT עובר ולכן כשנקרתה בדרכי ההזדמנות החלטתי להצטרף למגמה.
באופן טבעי כל שינוי או מעבר לטכנולוגיה חדשה מעלה חששות בקרב ארגונים. חששות בהיבטים של שליטה, ביצועים, עלות וכמובן החשש הכי גדול הנובע משיקולי אבטחת המידע. קיים מענה ברור ונהיר לגבי כל אחד מן ההיבטים הללו החל מכלי שליטה ובקרה, דרך כלי מדידה וניהול תקציב השימוש ועד לפתרונות א"מ מרמת התשתית ועד לרמה האפליקטיבית. ארגונים נוטים לחשוב שהמעבר לענן מסכן את המידע שלהם אך בפועל אנו עדים למספר מקרים בהם עצם המעבר לענן הגביר את רמת אבטחת המידע.
אמון. המעבר לענן דורש מהארגון אמון בספק הענן שלו. אמון שמתבטא בכך שהוא אכן מספק את השירותים בשקיפות, כלומר בצורה שאיננה מסכנת את המידע של הארגון, איננה חושפת את המידע לגורמים זרים או אף פנימיים, עומד בתקנים שהתחייב לכך ומתריע על כל דבר אשר התרחש בשירות. מודל הענן מבוסס על אמון ובלעדיו הארגון איננו יכול לעבור לענן.
נהוג לחשוב שיש מגזרים כגון הציבורי או הפיננסי שהמעבר לענן איננו רלוונטי אליהם משיקולי רגולציה וא"מ. אך גם לארגונים אלו ניתן למצוא workloads שהמעבר לענן יטב עמם. למשל סביבות פיתוח או אתרים שיווקיים שממילא חשופים לאינטרנט. אין כוונה להעביר את כל ה data center על שלמותו לענן ומכאן ששירותים מסווגים ימשיכו לרוץ בסביבות ה On-Prem אך ניתן בהחלט למצוא את הworkloads אותם ניתן להעביר לענן גם בקרב ארגונים אלו.
הבידול מתייחס למספר היבטים: היצע השירותים, טיב השירות, עלות, זמינות, תמיכה ונקודה חשובה שישנה המון רעש תקשורתי סביבה היא נושא ההיברידיות. מכיוון שלעת עתה ובעתיד הנראה לעין workloads בענן יחיו לצד כאלו הנמצאים ב On-Prem ישנה חשיבות רבה בקרב ספקיות הענן לאפשר לארגונים היברידיות מה On-Prem שלו אל סביבת הענן של הארגון. בהיבטים של: חיבוריות – דוגמת VPNs, ניהול זהויות – למשל אוטנטיקציה ו Directory Services, כלי שו"ב אחודים, בסיסי נתונים הניתנים להגירה דו כיוונית, גיבויים היכולים לרוץ לשני הצדדים ואחסון היכול להתרפלק הלוך וחזור.