נחשפתי לכל עולם הענן לפני 7 שנים בערך, הצטרפתי ל Triple C כחלק מהצוות שהקים את כל תשתית הענן שלהם, משם עברתי לעבוד בחברת אינטגרציה שהייתה בלעדית לחברת Parallels\Odin העולמית והתפקיד שלי היה בעצם להתקין אצל ספקי תקשורת "ענן" מקומי שאותו הם יכולים לשווק לחברות אחרות, שירותי הענן כללו DB-as-a-Service, Backup-as-a-Service, Iaas, Hosted Exchange ועוד.
כשסיימתי את העבודה שם והתחלתי להתענין בכל התחום של AWS היה לי מזל להתקבל לחברה הנוכחית ובעצם לצלול ממש עמוק לתוך תשתיות קיימות.
לא נתקלתי בקשיים אמיתיים, אם כבר הכרות והבנה של תשתיות ענן לעומת תשתיות מקומיות. כל עולם הגיבויים מאד משתנה כשעובדים מול סביבות ענן, כל תחום הקמת התשתיות.
אם בתשתית מקומית אין בעיה להרים מכונת לינוקס על vmware ללא חשיבה על עלות כספית, בעולם הענן יש לזה חשיבות גדולה, צריך לקחת בחשבון את הזמן שאתה באמת צריך את המכונה, הגודל ועוד.
זה מתחלק בין השוק העולמי לישראל, כאשר גם בישראל יש חלוקה.
מרבית העולם כבר פונה לתחום הענן, מבין את העלות מול התועלת, רואה כמה זה משפר את העבודה ויותר ויותר חברות טכנולוגיות בעולם עובדות בעיקר בסביבות ענן.
בארץ זה מתחלק בין חברות Ent לבין חברות צעירות יותר, חברות ENT ברובן לא יעברו לענן, יש לא מעט חששות בדרגים הגדולים שם ואם כבר יהיה שימוש בענן, זה רק ברמת הפיתוח, לעומת חברות טכנולוגיות צעירות שמבינות את התועלת הרבה שיש בלעבוד מול הענן לעומת רכישה של ברזלים ושירותי אכסון.
בחברה הנוכחית אין ממש חלופות, כל התשתית מאז ההקמה רצה על AWS, הסיבות שמורות עם הסמנכ"ל
בזמן שאני כאן, לא נתקלתי בתמיכה מספק הענן למעט פורומים
עדיפות היא בעיקר לעבוד על תשתית ענן, אני מנסה ככל האפשר להעביר את התשתית הפיזית הקיימת גם למודל ענן אבל זה יקח זמן. רמת הגמישות והשקט שיש כשאתה מבין שאתה לא צריך לדאוג לרכוש עוד זכרונות, עוד דיסקים, עוד ברזלים כי המערכות נהיו כבדות, לעומת 3 קליקים וכבר יש סביבה חדשה וחזקה.
איך ארגון יודע שהוא מוכן למעבר לענן? תלוי כמה האנשים בצוות שלו מוכנים להעז ולוותר על חשיבה ותיקה ולהצטרף לעתיד