✕ סגור 
צור קשר
תודה על ההתעניינות .

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

מפגשים בענן - עידן נפתלי

U-BTech
|
February 4, 2019
שלום רב

נשמח שתציג את עצמך בפני הקוראים שלנו, מה המקצוע שלך, רקע טכנולוגי?
השבוע שוחחנו עם עידן נפתלי, יועץ וארכיטקט תשתיות מחשוב ופתרונות ענן בחברת U-BTech שסיפר לנו על המסע האישי שלו וגם חלק טיפים מעולים עבור מי שרוצה להתחיל קריירה בתחום הענן.
נשמח שתציג את עצמך בפני הקוראים שלנו, מה המקצוע שלך? רקע טכנולוגי?

שמי עידן נפתלי, אני יועץ וארכיטקט תשתיות מחשוב, פתרונות ענן ואבטחת מידע בחברת U-BTech Solutions. מייעץ ללקוחות Enterprise ונותן תמיכה במוצרי מייקרוסופט כולל פתרונות ענן ותשתיות מקומיות.

בוגר מכללת ג'ון ברייס, תפניטק - בי"ס למחשבים של האו"פ ובוגר הטכניון - היחידה ללימודי חוץ.

במהלך הקריירה שלי עבדתי בתפקידים שונים: תומך קו ראשון ב- 012Smile, תומך בכיר, אחמ"ש וע.ר"צ תמיכה טכנית בקומברס,IT Manager Hands-On  בחברת DataBank Israel, יועץ תשתיות פתרונות ענן ואבטחת מידע בחברת NeWay Technologies , מומחה ואיש תשתיות ואבטחת מידע באימפקט נטוורקס.

מה היה הקטליזטור שגרם לך להתעניין במחשוב לענן?

מה שגרם לי להתעניין בענן זה הצורך לא להיות תלוי בתשתיות מקומיות, ומהשהאיר לי את הדרך זה פרוייקט O365 אליו נחשפתי בתקופת עבודתי בקומברס בשת"פ עם יוביטק בזמנו וגם בעבודה ב- DataBank Israel. ככה שהקטליזטור היה החשיפה לעולמות וירטואליזציה ו- DR.

באילו קשיים נתקלת כשרצית ללמוד על תחום מחשוב ענן?

בהתחלה מאוד עניין אותי נושא הזהויות, אבל עם הזמן התחלתי ללמוד את הטכנולוגיות הישנות כמו ADFS, ונושא תעבורת הדואר בצורה היברידית.

מה אתה צופה בעתיד בתחום המחשוב ענן לעומת ה ONPREM ?

לדעתי זה יהיה One Stop Shop כמו שזה היום, במקום להיות תלויים בתשתיות הפנימיות שלנו אנחנו נסמוך על אותו ספק שירות שאנחנו עובדים איתו על מנת לדעת שיש תמיד על מי לסמוך. אוטומציות אנחנו רואים היום בעולמות ה- IaaS ,PowerShell Cloud Modules.

יש לך עצה טובה למי שרוצה להתחיל קריירה בתחום הענן?

אני מציע לכל מי שרוצה להתחיל לעבוד בתחום, לעבוד קשה ולהוכיח את עצמו. חשוב להראות ללקוחות את רמת המקצועיות שלך ושהדעה שלך נובעת מניסיון, כי בסופו של דבר כיועץ או אינטגרטור אנשים באים ומתייעצים איתך בעקבות הניסיון שלך כמומחה תשתיות.

אם יצא לך לעבוד בתחום מחשוב ענן, מהן המסקנות לאחר המעבר לענן בהשוואה למצב on premise (איזה מצב עדיף ולמה?)

אחרי המעבר לענן, הניהול הופך לפשוט יותר ולא מצריך משאבים פנימיים. היום רוב הארגונים במדינת ישראל עובדים בתצורה היברידית היוצרת תלות בתשתית המקומית עם חיבור לענן, ואם מדברים על מקרה של התאוששות מאסון, זה מאוד חשוב שתמיד נוכל לשחזר מכונות וירטואליות מרפליקציה ב- Azure  לשרתים הפיזיים.

איך ארגון יודע שהוא מוכן לענן? מהן הנקודות החשובות (זמן, אנשי צוות) מבחינתו שיצביעו על מוכנות?

יש ארגונים שכבר יודעים שברגע שהחברה כבר גדלה מבחינת כמות האנשים, אז נדרשת יותר השקעה בתשתיות מקומיות, ולרוב תחזוקה יקרה מאוד כמו Exchange שזאת מבחינתי הדוגמה הכי קלאסית - אז הם מוכנים לעבור לענן. לעומת זאת, חלק מהארגונים תלויים ברגולציה כזו או אחרת שמונעת מהם לעבור לענן וישנם חריגים כמו הבנקים שקיבלו לאחרונה אישור חריג למעבר אפליקציות לענן.

לסיום משהו חשוב שהיית רוצה לראות קורה (מפגשים, לימודים או כל דבר אחר) בקהילת מחשוב הענן ו/או בפורטל מחשוב ענן ?

כן, הייתי רוצה לראות יותר חומר בנושאי Azure וגם לינוקס מאוד מעניין אותי ובעיקר אבטחת מידע.