✕ סגור 
צור קשר
תודה על ההתעניינות .

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

מפגשים בענן: ג'ואל רייך

Netapp
|
December 7, 2017
שלום רב

נשמח שתציג את עצמך בפני הקוראים שלנו, מה המקצוע שלך, רקע טכנולוגי?
שמי ג'ואל רייך. במשך השנתיים וחצי האחרונות אני סגן נשיא בכיר למוצרים ולתפעול בנט-אפ. מתוקף תפקידי אני אחראי על תהליכי פיתוח מוצרים ובניית האסטרטגיה של המוצרים. בנוסף אני מלווה ומפקח על הבניה של מוצרים, חומרה, מפעלים ופעולות ייצור.
נשמע תפקיד מעניין ומאתגר. אם לרגע נחזור אחורה היכן התחלת את הקריירה שלך ואיך הגעת לנט-אפ?

עבדתי בפיתוח מוצרים בצד התוכנה, פיתוח מנהיגות, ניהול מוצרים.

כפי שציינתי התחלתי לפני 15 שנה בתור מנהל מוצר עצמאי ולאורך השנים ראיתי את החברה גדלה ומתכווצת, גדלה ומתכווצת ושוב גדלה. זאת הייתה חוויה מדהימה עבורי.

ולפני נט-אפ, היכן עבדת – קראתי שהיית שם מאוד מפורסם בקהילת אנשי הstorage ?

ובכן אני זקן... (צוחק)

למען האמת, אני תמיד צפיתי ועקבתי אחר נט-אפ כמתחרה, ותמיד כיבדתי את החברה הזו. לאחר שהקמתי חברת סטארט אפ חיפשתי מה לעשות, ונוצר הקשר הראשוני.

בזמנו נט-אפ התמקדה בלקוחות קטנים מתחום המדע וההנדסה וכשהחלה להתעניין במעבר ללקוחות גדולים יותר והאמינה ביכולתה להפוך להיות חברת Enterprise , הזדמן לי להגיע לנט-אפ ולעסוק בטכנולוגיות  שתמיד אהבתי, שמחתי להיות חלק מהתהליך.

אחת התכונות החשובות שתמיד היו לנט-אפ היא לחזות ולצפות את "הדבר הבא", לא תמיד הצלחנו לבצע את הכל בצורה מושלמת אבל בהחלט תמיד ידענו והתמקדנו בהבנה של מה הלקוח יצטרך בהמשך וכמובן היה כיף לעצב את הטכנולוגיה בכיוונים האלה.

כשאתה חושב על נט-אפ אתה חושב על חברת אחסון. האם החברה הינה רק חברת אחסון?

כן, תראה אפילו כשהגעתי לנט-אפ לפני 15 שנים נט-אפ לא הייתה רק חברת storage. היא סווגה כחברה כזו.

תמיד כששאלתי את הלקוחות שלנו אף פעם לא ענו לי ועדיין לא עונים לי בתשובתם הראשונה ביכולת שקשורה ישירות ל-storage  אלא תמיד מציינים בפני יכולות ופיצ'רים שהם  מעבר ליכולות ה- storage המסורתיות המצוינות שלנו. (כגון: "אני אוהב snapshot , clones , snap-mirror" , "בחרתי בכם בגלל יכולות ה- data management  שלכם" ועוד).

אפילו לפני 15 שנה היינו חברת data management, פשוט הלקוחות שלנו העדיפו לסווג אותנו כמו המתחרות שלנו (חברת אחסון).

למה לדעתך אתם עדיין מתוייגים כחברת אחסון?

אני מודה שגם אנחנו היינו קצת פחדנים, לפני כ7,8 שנים התקיים אצלנו ויכוח. האם להישאר במיתוג הנוכחי חברת אחסון או למתג את עצמינו כחברת data managment.

האם אנחנו חייבים להפסיק לקרוא לעצמינו חברת אחסון?

דנו רבות בעניין, חלק מאיתנו טענו שאנו חייבים לקרוא לעצמינו חברת data management ואחרים טענו שאנו חייבים לחכות עם העניין ומאוד חששו שהשוק יפסיק להתייחס אלינו כמו למתחרים שלנו בתחום האחסון.

הזמנים השתנו והיום המצב שונה בגלל החשיבות של המידע והנתונים. הזמן הוא עכשיו והלכנו על זה לאחר שנים רבות.

תודה אלו עובדות מעניינות שאני מאמין שרבים לא שמעו עליהם. בכנס היום השקתם את המערכת HCI. תוכל לספר לנו עליה? האם זה הדור הראשון של נט-אפ ?

אומנם מדובר בדור הראשון שהוצאנו אבל אנו אוהבים להתייחס למוצר שלנו כאילו מדובר בדור השני שלנו, וההסבר הוא פשוט: בפעם האחרונה שבדקתי היו 48 חברות שונות שמפתחות ומוכרות HCI ואם תסתכל עליהן, כולן כיוונו לסל מאוד מצומצם ומוגבל של workloads.

כאמור הדור הראשון של המתחרות התמקד בעומסי עבודה פשוטים, כגון edge deployment  שאינו דורש שינויים ומשאבים משתנים, ואינו מצריך עדכונים רבים. דוגמא נוספת היא vdi שברוב הזמן זקוקים לאותם משאבים, וגם כשיש קפיצות בדרישות המשאבים עדיין מדובר בזמנים די קבועים שניתן לצפות אותם מראש.

אנו כנט-אפ הסתכלנו על HCI מזווית שונה, ולכן פיתחנו מוצר שיבצע אוטומציה ל data center וינוהל באופן עצמאי ויתן פתרון של self service כמובן תוך מענה לביצועים, ול Quality of services ושיתמוך עומסי עבודה שונים ומשתנים.

איך המוצר עובד בפועל, האם יש צורך להגדיר מראש את הצרכים והמשאבים של האפליקציות, בלי קשר לסוג שלה ולעומס שהיא דורשת?

כן, מבחינתנו הרצון היה לספק מוצר למגוון רחב של עומסי עבודה תוך מתן שירותי איכותי ויעיל כך שבעצם אתה מגדיר פעם אחת את המינימום הנדרש ואת המקסימום ובכל פעם שהמערכת לא מסוגלת לספק את המינימום יש לך אופציה להוסיף node חדש, כך במבחינת ה design של המערכת היה חשוב ביותר לספק יכולות scale פשוטות שהם דומות ליכולות ענן(cloud like).

תוכל לפרט יותר על הארכיטקטורה?

ארגוני Enterprise מסורתיים (בני 20 שנה ויותר) בנוים על מודל H/A - לרוב אחד נופל והשני תופס פיקוד וחוזר חלילה.

היות ואתה כותב על cloud ואתה חי את עולם המחשוב והenterprise  כבר 20 שנה אתה יודע שרוב ארגוני enterprise בנוים על מודל H/A, כאשר אחד נופל השני תופס פיקוד וחוזר חלילה.

המודל והארכיטקטורה העננית בנוים בצורה שונה של scale out תוך אי שיתוף של משאבים (scale out shared nothing). ה- HCI שלנו בנוי באותה הארכיטקטורה שבמידה וחסרים לך משאבים את רק צריך להוסיף node והמערכת תדע בצורה אוטומטית להפיץ את כל הנתונים מחדש ל nodeים הנוספים, מה שנותן לך עותק נוסף.

בדומה לתשתיות ספקיות הענן כגון aws, גוגל קלאוד ואז'ור זה בנוי בצורת scale out shared nothing. אחת מהסיבות העיקריות היא להימנע מהגדרה קנפוג מבנה H/A מחדש שהיא פעולה מאוד מורכבת ומסובכת, ויש צורך בהמון בדיקות והתאמות בין שני הצדדים או יותר של המבנה.

החלטה נוספת שקיבלנו עוד בשלב עיצוב המערכת היא שאנו לא מעוניינים לייצר צד נוסף והגדרות כפולות בשני אתרים ולכן יצרנו אינטגרציה מלאה עם כלים ויכולות של נט-אפ שרצות על FAS ומאפשרות לבצע snap mirror  ולהעביר את המידע ל HCI. היכולות הללו מאפשרות (בנוסף להעברה) להשאיר העתק נוסף בנט-אפ הקיים.

האם ההשקה המאוחרת שלכם עם מוצר ה HCI לעומת המתחרות, הפכה בעצם ליתרון ?

תראה כשעוסקים בפיתוח מוצרים תמיד זה מסתכם בקבלת החלטות מתי לצאת עם טכנולוגיה חדשה. זה לא טוב ללב שלך להיות תמיד fast follower מכיוון שהלקוחות שלך ואנשי המכירות של החברה כל הזמן פונים אליך, מה עם המוצר? מה עם המוצר? כך שתמיד צריך שיהיה את האיזון בין אלה שיוצאים ראשונים לשוק לבין להיות עוקבים מהירים  ( first to market versus fast follower )

היות והפעם היינו ה fast followers זכינו לראות ולומר לעצמינו מהם בעצם הבעיות ומה חסר במוצרים של המתחרים, מה החוויות של הלקוחות שלנו והיות ויש לנו מעל 300 אלף מערכות מותקנות בכל העולם אנחנו יכולים לדבר עם הלקוחות שלנו ולשאול אותם המון שאלות שיעזרו לנו בפיתוח וזו אחת הסיבות שהמוצר מהדור הראשון שלנו הוא מלא בכל כך הרבה יכולות.

אנו יכולים להריץ את כל היכולות המסורתיות של נט-אפ ב on tap file services  על ה- HCI שלנו, כך שיש לו את היכולות unified storage protocol. זו יכולת שאין למתחרים שלנו גם אחרי שיצאו לשוק לפני 4 שנים.

למי מיועד המוצר החדש (HCI)?

המוצר מיועד לחברות בגודל בינוני ומעלה.

HCI הוא עניין טכנולוגי כמובן אבל אני חושב שבנוסף הוא קשור למגמה מקרו כלכלית גדולה יותר, כי חברות עכשיו ובמיוחד מחלקות ה IT, מנסות להבין איך להשיג יותר ערך מהשקעה בפיתוח יישומים ולהתקרב ללקוחות שלהם וכך לייצר הכנסות נוספות. מצד שני הן מנסות להבין איך לצמצם את המשאבים המושקעים בתפעול.

אנשים לא הולכים לענן כי הם אוהבים את הרעיון של מיחשוב ענן אלא מכיוון שהם יכולים להתעסק פחות בתשתיות ע"י כך שנותנים למישהו אחר לנהל את התשתיות שלהם וכך החברה מפנה משאבים ויכולה להתרכז במה שמייחד אותה.

ואם החברה נמצאת במהלך של טרנספורמציה דיגיטלית, היא תתעסק בדברים שמביאים לה ערך והתעסקות בתפעול היא לא אחת מהם.

לדעתי אנשים אוהבים HCI מאותם הסיבות שהם אוהבים ענן, הפשטות של התפעול ואין לך צורך בדוקטורט על מנת להבין ולתפעל את המערכת וכך אני מפנה משאבים לדברים החשובים שבה החברה יכולה להתעסק בהם.

ואם כבר אנו מדברים ברמת המאקרו ישנה בעיה בישראל ובארה"ב שאין לנו מספיק מפתחים שיכולים לאייש את כל המשרות הפתוחות ואם כבר יש לך משאבים פנויים עדיף לחברות להעסיק מפתחים שיעזרו לך לקדם את העסק שלך.

התחלנו לגלוש לנושאים אסטרטגים ולכן החלטתי לחלק את הראיון לשני חלקים.

בחלק השני של הראיון נדבר על אסטרטגיית והמוצרים של נט-אפ בענן.